היתרונות הבריאותיים של שוקולד מריר וכמה כדאי לאכול

היתרונות הבריאותיים של שוקולד מריר וכמה כדאי לאכול

שוקולד מריר עשיר במינרלים, כמו ברזל, מגנזיום ואבץ. הקקאו בשוקולד מריר מכיל גם נוגדי חמצון הנקראים פלבנואידים, אשר עשויים לספק מספר יתרונות בריאותיים.

השוקולד מגיע מקקאו, צמח בעל רמות גבוהות של מינרלים ונוגדי חמצון. שוקולד חלב מסחרי מכיל חמאת קקאו, סוכר, חלב וכמויות קטנות של קקאו. לעומת זאת, בשוקולד מריר יש כמויות הרבה יותר גדולות של קקאו ופחות סוכר מאשר בשוקולד חלב.

במאמר זה, אנו בוחנים כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של שוקולד מריר. אנו מכסים גם מידע תזונתי, סיכונים ושיקולים, וכמה לאכול.

מידע תזונתי

לפי נתוני משרד החקלאות של ארצות הברית, חפיסת שוקולד מריר של 101 גרם (גרם) עם 70-85% מוצקי קקאו מספקת:

  • 604 קלוריות
  • 7.87 גרם חלבון
  • 43.06 גרם שומן
  • 46.36 גרם פחמימות
  • 11.00 גרם סיבים תזונתיים
  • 24.23 גרם סוכר
  • 12.02 מיליגרם (מ”ג) של ברזל
  • 230.00 מ”ג מגנזיום
  • 3.34 מ”ג אבץ

יתרונות בריאותיים של שוקולד מריר

לפני שתמהרו לעשות משלוח שוקולדים לאדם אהוב בואו לגלות את חלק מהיתרונות שלו, אחוז הקקאו הרשום על השוקולד מתייחס לאחוז כל המרכיבים שצמח הקקאו מרכיב. כלומר, מוצר שוקולד מריר עם אחוז גבוה יותר של קקאו עשוי להכיל כמות גדולה יותר של חומרים מזינים המספקים את היתרונות שלו.

תרכובות מועילות אלה יכולות לכלול:

  • פלבנולים
  • פוליפנולים
  • תיאוברומין

חשוב לציין שקקאו מאבד חלק מתרכובות הפוליפנול שלו מכיוון שהוא מעובד לחמאת קקאו, אבקת קקאו ושוקולד במהלך תהליכי הייצור. עיבוד קקאו לא רק מפחית כמה מהתרכובות המועילות ביותר שלו, אלא עשוי גם להוסיף סוכר, חלב וחמאת קקאו, צורה מעובדת של פולי הקקאו.

קקאו נקשר ליתרונות בריאותיים שעשויים לכלול מקור מהימן:

  • הפחתת רדיקלים חופשיים
  • שיפור זרימת הדם
  • הורדת לחץ דם
  • הורדת “כולסטרול רע”
  • הפחתת דלקת
  • הפחתת תנגודת לאינסולין
  • שיפור היכולת של המוח ליצור קשרים חדשים בין נוירונים
  • הגדלת מגוון המיקרוביום

נוגדי חמצון

שוקולד מריר מכיל מספר תרכובות בעלות תכונות נוגדות חמצון, כגון פלבנולים ופוליפנולים. נוגדי חמצון מנטרלים רדיקלים חופשיים ומונעים מתח חמצוני.

עקה חמצונית מתייחסת לנזק שכמויות מוגזמות של רדיקלים חופשיים עלולות לגרום לתאים ורקמות בגוף.

לחץ חמצוני תורם לתהליך ההזדקנות הטבעי. עם הזמן, ההשפעות של עקה חמצונית עשויות גם לתרום להתפתחות של מגוון מחלות, כגון מקור מהימן:

  • מחלת לב
  • סוכרת
  • מחלת פרקינסון
  • מחלת אלצהיימר
  • סרטן
  • מחלת עיניים

סיכון למחלות לב

אכילה קבועה של שוקולד מריר עשויה לעזור להפחית את הסבירות של אדם לפתח מחלת לב. חלק מהתרכובות בשוקולד מריר, במיוחד פלבנולים, משפיעות על שני גורמי סיכון עיקריים למחלות לב: לחץ דם גבוה וכולסטרול גבוה.

אנו דנים ביתרונות הפוטנציאליים של שוקולד מריר עבור שני גורמי סיכון אלה ואחרים להלן:

לחץ דם

הפלבנולים בשוקולד מריר ממריצים את ייצור תחמוצת החנקן בגוף. תחמוצת החנקן גורמת לכלי דם להתרחב, או להתרחב, מה שמשפר את זרימת הדם ומוריד את לחץ הדם.

מחקר קטן משנת 2015 חקר את ההשפעות של צריכת שוקולד אצל 60 אנשים עם סוכרת מסוג 2 ולחץ דם גבוה. החוקרים מצאו כי למשתתפים שאכלו 25 גרם שוקולד מריר מדי יום במשך 8 שבועות היה לחץ דם נמוך משמעותית מאלה שאכלו אותה כמות של שוקולד לבן.

הממצאים של סקירה משנת 2017 הראו כי ההשפעות המיטיבות של שוקולד מריר על לחץ הדם עשויות להיות משמעותיות יותר אצל אנשים מבוגרים ואלה עם סיכון גבוה יותר למחלות לב וכלי דם, בניגוד לאנשים צעירים ובריאים יותר.

כולסטרול

שוקולד מריר מכיל גם תרכובות מסוימות, כמו פוליפנולים ותיאוברומין, שעשויות להוריד רמות של כולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) בגוף ולהגביר את רמות הכולסטרול בצפיפות גבוהה (HDL). רופאים מתייחסים לרוב לכולסטרול LDL כ”כולסטרול רע” ולכולסטרול HDL כ”כולסטרול טוב”.

כולסטרול HDL עוזר להפחית את הכמות הכוללת של כולסטרול בדם בעוד כולסטרול LDL יכול להצר את כלי הדם.

על פי מחקר אקראי ומבוקר משנת 2017 שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי, הוספת שקדים, שוקולד מריר וקקאו לתזונה האמריקאית הטיפוסית מבלי לחרוג מהצרכים הקלוריים עשויה להפחית את הסיכון למחלת לב כלילית. בשילוב, שקדים ושוקולד מריר הצטמצמו ככל שחלקיקי LDL קטנים וצפופים מזיקים יותר במשתתפים.

לסיכום היתרונות שוקולד מריר

דלקת היא חלק מהתגובה החיסונית הטבעית של הגוף לחיידקים ולחומרים מזיקים אחרים. עם זאת, דלקת כרונית עלולה להזיק לתאים ולרקמות ועלולה להגביר את הסיכון למצבים בריאותיים מסוימים, כולל סוכרת מסוג 2, דלקת פרקים וסוגים מסוימים של סרטן.

שוקולד מריר מכיל תרכובות בעלות תכונות אנטי דלקתיות שעשויות לסייע בהפחתת הדלקת בגוף.

סקירת ספרות משנת 2017 שפורסמה ב- Frontiers in Immunology מעלה שאכילת שוקולד עשויה להשפיע על המיקרוביום של המעי ולעודד פעילות אנטי דלקתית.

במחקר קטן משנת 2018, חוקרים גילו שאכילת 30 גרם של 84% שוקולד מריר בכל יום במשך 8 שבועות הפחיתה משמעותית סמנים ביולוגיים דלקתיים באנשים עם סוכרת מסוג 2. מחברי המחקר הגיעו למסקנה שיש צורך במחקרים נוספים כדי להעריך את הכמויות האופטימליות של שוקולד מריר לשימוש לטיפול בחולי סוכרת.

אהבתם? שתפו עם חברים...
מה עברנו בכתבה זו
חיפוש

לפעילות גיבוש מהנה שלחו לנו הודעה

השאירו לנו פרטים לתכנון ובניית פעילות גיבוש חוויתית מהנה עם המון צחוק וכיף, אל תתפשרו על גיבוש בלתי נשכח.