פעילות גיבוש לילדים

אני תמיד זוכר את החרדה הראשונית מהמפגש עם אנשים חדשים בתחילת כל שנת לימודים. מחפש פנים מוכרות או מישהו שאוכל להתחבר אליו. וכמו שזה מביך למבוגרים להיכנס לפגישה או אירוע עם אנשים שמעולם לא פגשו, זה לא שונה עבור ילדים. פעילות גיבוש לילדים הן דרך קלה למשוך תלמידים ולתמוך בתלמידים הנאבקים בתקשורת ובכישורים חברתיים. משחקים ופעילויות אינטראקטיביים מומלצים ביום הראשון ללימודים ולאורך כל השנה כדי לעודד עבודת צוות ושיתוף פעולה.
פעילות גיבוש לילדים

יתרונות לפעילות גיבוש לילדים

פעילויות גיבוש צוות הן חיוניות בכל שלבי החיים, אך עבור ילדים, היתרונות יכולים ללוות אותם במהלך הילדות והבגרות. פעילויות גיבוש צוות לילדים נותנות להם את ההזדמנות ללמוד כיצד לתקשר עם ילדים נוספים. על ידי עבודה כצוות, ילדים מפתחים כישורי חיים חשובים כמו פתרון בעיות, הקשבה, מנהיגות וחשיבה יצירתית. טיפוח מיומנויות מפתחת גם רמות גבוהות יותר של ביטחון עצמי, הערכה עצמית, אמפתיה וחמלה. הנה כמה טיפים לקידום מיומנויות עבודת צוות ואת היתרונות של פעילות גיבוש בכל גיל.

  • פעוטות: אולי תופתעו לדעת שילדים עד גיל שנתיים ושלוש יכולים לתפוס ולהפיק תועלת מפעילויות גיבוש צוות. זה נכון! מחקרים מראים שילדים מגיל 3 מבינים ומעריכים את ערכי עבודת הצוות. בין הגילאים 2-3 ילדים מתחילים לשחק אחד עם השני ולא זה לצד זה.
  • ילדים בגיל גן: בגיל זה, ילדים לא רק מסוגלים יותר לעסוק בפעילויות בניית צוות, הם מעוניינים הרבה יותר לשחק בקבוצה עם בני גילם. פעילויות קבוצתיות יכולות לעזור בחיזוק ופיתוח מיומנויות בניית צוות בגיל זה.
  • תלמידי בית ספר יסודי: לילדים בגיל בית ספר יש הרבה יותר חשיפה לעבודה בקבוצות קטנות וגדולות מסיבות שונות. פרויקטים בבית הספר, ספורט מאורגן ופעילויות אחרי בית הספר יציגו לילדים הרבה קבוצות שונות של אנשים. כדי לעזור לחזק את כישורי פתרון הבעיות והתקשורת של תלמידי הכיתה, שלב אותם בפעילויות המקדמות עבודת צוות, כמו תוכניות ספורט או התנדבות כחלק מקבוצה.

מדוע פעילות גיבוש מועילות לילדים?

ילדים בגילאי 7 עד 13 מתחילים לגלות שיש להם סקרנות אמיתית לגבי העולם, מתוך הבנה שיש להם גם קצת עצמאות. על מנת למזג יחד את שני המושגים הללו של סקרנות ועצמאות, ילדים צריכים ללמוד מיומנויות. ומכיוון שילדים נמצאים לעתים קרובות עם ילדים אחרים, הם צריכים ללמוד איך לעשות פעילויות עם ילדים אחרים.

משחקי גיבוש לילדים

1 – משחק השקט

איזה הורה או מורה לא אוהבים משחק שקט? התלמידים צריכים לעמוד בתור על סמך עובדות אישיות על עצמם, אבל המטרה היא לעשות זאת בשקט! תלמידים יכולים לעמוד בתור לפי גיל, ימי הולדת או אותיות השם שלהם.

לפני שמתחילים

  • מיומנויות מתורגלות: ביצוע הנחיות
  • הסבירו שזהו אתגר שקט.
  • הדגימו או סיעור מוחות של דרכים אחרות לתקשר בלי לדבר.

איך לשחק

  1. הנחו את התלמידים לעמוד בתור לפי סדר מסוים מבלי לדבר (לדוגמה, תלמידים יכולים לעמוד בתור לפי יום הולדת, האות הראשונה בשמם הפרטי וכו').
  2. לאחר הסיבוב הראשון, ערכו דיון עם התלמידים על מה היה מאתגר, דרכים שונות שהם תקשרו ביניהם, ודרכים יצירתיות אחרות שהם עשויים לעשות את ההרכב הבא.
  3. תן להם קטגוריה חדשה והתחילו מחדש!

2 – משחק החישוק

בפעילות זו, התלמידים צריכים להשתמש בגופם כדי להעביר חישוק. התלמידים יעמדו זה לצד זה כשהם מחזיקים ידיים. שים חישוק על זרועו של הילד הראשון. מטרת המשחק היא שהתלמידים יורידו את החישוק בזמן שהם עדיין מחזיקים ידיים. זו דרך נהדרת לבנות עבודת צוות ולתרגל תקשורת!

3 – משחק הדרכה

בדוק את כישורי ההקשבה של התלמידים, עבודת הצוות היא פתרון לבעיות של תרגיל זה. הגדר מסלול מכשולים פשוט וחלק את התלמידים לצוותים. חבר צוות אחד ישלים את מסלול המכשולים כשהעניים שלו מכוסות בזמן שחבר צוות אחר נותן לו הוראות מילוליות. תלמידים יכולים לשחק בשביל הכיף או שאתה יכול להגדיר מגבלת זמן לאתגר.

4 – כדור אמון

זהו עוד משחק שקט לילדים המקדם מיומנויות תקשורת ועבודת צוות. התלמידים עומדים במעגל ומנסים להעביר את הכדור לכל תלמיד מבלי להשתמש במילים או בצלילים. מטרת המשחק היא להעביר את הכדור לכולם מבלי להפיל אותו. אם הכדור נופל, אתה צריך להתחיל מחדש! כל תלמיד צריך להרים אצבע כדי לייצג כמה פעמים הוא קיבל את הכדור. ניתן לקיים תחרות בריאה בין קבוצות כדי לקבוע כמה פעמים הם יכולים להעביר את הכדור לכל אחד במעגל מבלי להפילו. הקבוצה שמעבירה את הכדור הכי הרבה מנצחת.

מורים לא שכחנו אתכם פעילות זו מתאימה גם לכם, במידה ואתם רוצים לצפות בעוד משחקי גיבוש עבורכם – לחצו כאן.

5 – מירוצי שליחים

פעילות גיבוש לילדים נוספת בה אתה יכול לגרום לתלמידים לעבוד בשיתוף פעולה עם מרוצי שליחים! פעילות חיצונית זו מהנה, מאתגרת ודורשת מהתלמידים להיות מסוגלים לפתור בעיות תוך כדי עבודה משותפת כצוות.

כיצד לשחק:

שחקנים רצים לנקודת המפנה, עוצרים, נשכבים על הגב, משלבים ידיים על החזה וקמים מבלי להזיז את הידיים, ורצים בחזרה לקו הסיום.

6 – משחקי אמון

פעילות זו דורשת אמון! התלמידים צריכים להסתמך על ההכוונה של השותפים שלהם. חלקו את התלמידים לזוגות. זהו אובייקט מסוים ואמרו לתלמידים ללכת אליו, זה יכול להיות כיסא או עץ. תלמיד אחד עוצם את עיניו בזמן שבן הזוג צועד לצדו מנחה אותו כיצד לזוז רק עם הפה.

7 – אבן נייר מספרים

אבן נייר מספרים

זה אחד האתגרים האהובים עלי לעשות עם כל הכיתות והגילאים. כולם מתחילים בזוגות. כל זוג משחק משחק של אבן, נייר מספרים. המנצח במשחק הולך למצוא מנצח אחר, בעוד מי שמפסיד עוקב אחרי המנצח והופך להיות מעודדת שלו. המשחק מסתיים כששני אנשים מתחרים בזמן שיש להם שורה של מעודדים את כל האנשים שהם מנצחים. מי שמנצח במשחק מול שני האנשים האחרונים זוכה באתגר.

8 – נחשו מי

כישורי הקשבה, תקשורת ושינון הם כל הכישורים הדרושים כדי לנצח במשחק הזה. כדי להתכונן לפעילות זו, בקש מהתלמידים לרשום עובדה אחת מיוחדת על עצמם ולאסוף את כל העבודות אליך. תנו לתלמידים פרק זמן מוגדר למציאת בן זוג וזמן מוגדר לשוחח עם אותו בן זוג. לאחר שכל תלמיד התחבר לתלמיד אחד והם דיברו, אסוף את כולם יחד. התלמידים ינחשו על מי העובדה המיוחדת על סמך השיחות שניהלו עם כל תלמיד. מי שמתאים הכי הרבה עובדות לתלמידים הנכונים מנצח.

9 – יצירת קשרים

התלמידים משלימים משימה תוך חיפוש אחר תחומי עניין משותפים. בחר תלמיד אחד כדי להתחיל את החיבור. התלמיד עומד עם יד אחת על הירך ואז מדבר על עצמו. כל תלמיד שחולק את אותה הצהרה יופיע וייצור קשר עם התלמיד. לאחר מכן, התלמיד השני משתף אמירה וכן הלאה, עד שכולם עומדים בקו ישר ומחוברים בזרוע.

10 – כיתה מתכווצת

חלקו את הכיתה לשתי קבוצות והקצו תלמידים לכל קבוצה. השתמשו בחבלים כדי להגדיר גבולות לכל קבוצה. התחילו בהזזת החבל כדי לצמצם את מרחב העמידה של התלמיד. מטרת הפעילות התחרותית הזו היא שהתלמידים ימצאו דרך להישאר בתוך הגבולות כאשר היא מתכווצת. הקבוצה שמוצאת דרך להישאר בחלל הקטן ביותר מנצחת!

אהבתם? שתפו עם חברים...
מה עברנו בכתבה זו
חיפוש

לפעילות גיבוש מהנה שלחו לנו הודעה

השאירו לנו פרטים לתכנון ובניית פעילות גיבוש חוויתית מהנה עם המון צחוק וכיף, אל תתפשרו על גיבוש בלתי נשכח.